Konu
:
Toplumsal uzlaşmaya öncelik tanınmalı/27/07
Tekil Mesaj Gösterimi
27-07-2007, 14:06
#
1
(
permalink
)
..::PRéNSéS::..
Toplumsal uzlaşmaya öncelik tanınmalı/27/07
Toplumsal uzlaşmaya öncelik tanınmalı
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç
seçimlerden büyük bir oy oranıyla çıkan iktidar partisini kutladığını ve halkın kendilerine çok önemli görevler verdiğini belirterek
“Bu görevlerden en önemlisi
halkın bu tercihini doğru okuyup
Cumhuriyetin ve demokrasinin değerlerine birlikte sahip çıkarak
başta cumhurbaşkanlığı seçimleri olmak üzere toplumsal uzlaşmaya yaşamın her alanında öncelik vermektir” dedi.
İKTİDARI KUTLUYORUM
Mustafa Koç
Türk halkının
önemli bir demokrasi sınavını başarıyla verdiğini ve son aylarda giderek gerginleşen siyasi atmosfere rağmen demokratik olgunluk içinde ve yüksek katılım oranıyla seçimi sonuçlandırdığını aktardı. Yeni Meclis aritmetiğinde oyların yüzde 85’inin Meclis’te temsil edilebileceğini belirten Koç
sonuçların herkes için hayırlı olmasını diledi. Koç şöyle konuştu: “Seçimlerden büyük bir oy oranıyla çıkan iktidar partisini kutluyorum. Halk
kendilerine çok önemli görevler vermiştir. Bu görevlerden en önemlisi
halkın bu tercihini doğru okuyup
Cumhuriyetin ve demokrasinin değerlerine birlikte sahip çıkarak
başta cumhurbaşkanlığı seçimleri olmak üzere toplumsal uzlaşmaya yaşamın her alanında öncelik vermektir. Bu tek taraflı bir görev değildir. Halk
muhalefet partilerinden de aynı davranışla siyaset yapmalarını istemiştir.”
Mustafa Koç
yeni kurulacak hükümetin tüm enerjisini
başlatılan reformları devam ettirme
eksik kalanları tamamlama çalışmalarına yöneltmesi gerektiğini ifade etti.
AB İLE İLİŞKİLERİN ÖNEMİ
Koç
AB ile ilişkiler konusunda ise şunları söyledi: “AB ilişkilerimizi de tazelenen bir enerjiyle ele alarak
tekrar rayına sokmamız
son zamanlarda gerek seçim gerekse başka siyasi kaygılar nedeniyle kaybettiğimiz zamanı telafi etmeliyiz diye düşünüyorum. Bu nedenle zaman geçirmeden çizilen yol haritasına sadık kalarak ilerlemeliyiz.”
..::PRéNSéS::..
Üyelere Açık Profil Bilgileri
..::PRéNSéS::.. - Özel Mesaj gönder
..::PRéNSéS::..´nin Web Sitesini ziyaret edin
..::PRéNSéS::.. - Daha fazla mesajını bul