Konu
:
Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı
Tekil Mesaj Gösterimi
09-05-2008, 13:37
#
1
(
permalink
)
•FALCURTİ•
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi (MEGEP) kapsamında mesleki ortaöğretim kurumlarında eğitim verilen alanlardan biri.
Elektrik-Elektronik teknolojisi sektörü
küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeni ile sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeniyle Elektrik-Elektronik sanayi
stratejik bir sanayi olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için devletler tarafından özel planlamalar yapılmaktadır. Özellikle hızla küreselleşmekte olan bu sektörde rekabet büyük yoğunluk kazanmakta ve sanayileşmiş ülkeler bu sektörün korunması ve rekabet gücünün geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadırlar.
Elektrik-elektronik sektörü firmaları
hizmetleri ile ülke ekonomisine maddi gelir ve istihdam açısından önemli katkılar sağlamaktadır.
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı altında;
Bobinajcılık
Büro makineleri teknik servisi
Elektrik tesisatları ve pano montörlüğü
Elektrikli ev aletleri teknik servisi
Elektromekanik taşıyıcılar bakım ve onarımı
Endüstriyel bakım onarım
Görüntü ve ses sistemleri
Güvenlik sistemleri
Haberleşme sistemleri
Otomasyon sistemleri
Yüksek gerilim sistemleri
dallarında öğretim programları hazırlanmıştır.
Türkiye’de elektrik-elektronik sektöründe bu dalların öğretim programlarının hazırlanarak eğitimine başlanması
sektörde yıllardır süregelen eğitim açığını giderecek önemli bir girişim olacağı düşünülmektedir.
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı öğretim programının hazırlanmasında
Millî Eğitim Bakanlığında görevli uzman ve alan öğretmenleri
sektör temsilcileri
üniversiteden alan uzmanları ve meslek elemanları ile işbirliği içinde çalışılmıştır.
Bu doğrultuda Elektrik-Elektronik Teknolojsi alanı ve altında yer alan mesleklerde uluslararası ve ulusal düzeyde standartlara uygun
her yaşta ve düzeyde bireye eğitim olanağı sağlayan programları hazırlamak hedeflenmiştir.
Alıntıdır!!!
•FALCURTİ•
Üyelere Açık Profil Bilgileri
•FALCURTİ• - Özel Mesaj gönder
•FALCURTİ•´nin Web Sitesini ziyaret edin
•FALCURTİ• - Daha fazla mesajını bul