Tekil Mesaj Gösterimi
Eski 02-03-2008, 15:57   #1 (permalink)
Tà®àñ†îñø

Tà®àñ†îñø - ait Avatar
Tanımlı Renault'yla ortak olan Lada atakta

Renault ile Rus otomotiv firması AvtoVAZ stratejik ortaklık anlaşması imzaladı. Açıklamada Renault'un AvtoVAZ'ın sermayesinde yüzde 25 artı bir tek hisse alarak 1 milyar dolar yatırım yapacağı duyuruldu. Bu anlaşmaların AvtoVAZ'ın büyümesi araç gamının yenilenmesi ve genişletilmesi Lada markasının kimliği korunarak geliştirilmesi ve Rus pazarındaki konumunun pekiştirilmesi teknoloji ve bilgi birikimlerinin karşılıklı paylaşımı imkanı sağlayacağı kaydedildi.
AvtoVAZ'ın ana hissedarı Russian Technologies ve Renault'un uzun vadeli bir ortaklık anlayışı içinde AvtoVAZ'da eşit hissedar olacakları AvtoVAZ'ın 2008'in ilk yarısında gerçekleştirilmesi gereken sermaye yapısı değişikliğinden sonra hem Russian hem de Renault'un AvtoVAZ'ın hisselerinin yüzde 25 artı 1 hissesine sahip olacakları açıklandı. AvtoVAZ ile Renault'un özellikle üretim ve pazarlama alanlarında olmak üzere AvtoVAZ'ın ürünlerini rekabet gücünü ve kalitesini artırmak amacıyla bilgi birikimi ve teknoloji paylaşımı yapacaklarının da ifade edildiği açıklamada şunlar kaydedildi:

Ortak üretim ilk Lada 2009'da
"AvtoVAZ gamının tamamını hızla yenilemek ve zenginleştirmek için platformlar ve motor-vites kutusu grupları konusunda Renault'un katkısından yararlanacak. Ortaklığın ürünü ilk Lada marka araç 2009 sonunda pazara sunulabilecek. AvtoVAZ'ın muvafakatı ile Lada'nın satışları Renault tarafından konsolide edilecek. Böylece Rusya Renault grubunun birinci pazarı haline gelecek."
Doğu Avrupa'nın en büyük üreticilerinden olan AvtoVAZ Rusya'daki otomobil üretiminin yaklaşık yüzde 70'ini gerçekleştiriyor. 6 segmentte 14 model üreten AvtoVAZ'ın üretim kapasitesi yılda 750 bin adedi aşıyor
Tà®àñ†îñø isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla