bu oayı çok yakın bir arkadaşımla konuşmuştum.... kişisel iletisinde bugün ünv türban!! sokan yarın çarşaf sokar
neden böyle düşündügümü sordugum zaman.. benim fikrim bu saygı duy!!! dedi

yıllardır benim fikrime kim saygı duyuyor....
dahasonra dedigi laf okadar çaresizligi düşürdüki onu

madem okuyacaksın aç başını dedi.... bende kapanmanın farz oldunu nur suresinin 31. ayeti ile açıkladım.. 31- Mü'min kadınlara da söyle: "Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar; süslerini açığa vurmasınlar

ancak kendiliğinden görüneni hariç. Baş örtülerini

yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) koysunlar. Süslerini

kendi kocalarından ya da babalarından ya da oğullarından ya da kocalarının oğullarından ya da kendi kardeşlerinden ya da kardeşlerinin oğullarından ya da kız kardeşlerinin oğullarından ya da kendi kadınlarından ya da sağ ellerinin altında bulunanlardan ya da kadına ihtiyacı olmayan (arzusuz veya iktidarsız) hizmetçilerden ya da kadınların henüz mahrem yerlerini tanımayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Hep birlikte Allah'a tevbe edin ey mü'minler

umulur ki felah bulursunuz."
bana okumak için aç dedi yani allah ın ayetlerini yok sayayım(haşa) dedigimde ..
eger dinimin geregini yapmam gerekiyor diyorsan okumayacaksın dedi.. yıllardır düzen bu şekilde degişmemeli dedi .... bende uzun bir şekilde açıkladım ve en sonunda başörtü yüzünden geri kalıyoruz degil mi hani onlar okumadıgı için çıkartmaya kıyamadıkları için geri kalıyoruz müslüman bir ülkede yaşadıgı için

başörtü devleti islamlaştırır diye ... hep bizim yüzümüzden geri kalıyorsunuz degilmi? dedim bizim yüzümüzden derken benim liseden sonra kapandıgımı bilmiyordu

şimdi ünv sınavına hazırlanıyorumm ee allah kerim eger yasak kalkmazsa türkiyede okumayı düşünmüyorum hoş yasak kalksada türkiyede çalışma olanagım olmıyacak

ailemde bakalım dışarda okutabilecekmi
son olarak başörtünün ünv kaldırılmasındaki olumlu yön hayaller kırılmayacak.... olumsuz yön ise bazı hocalar eminim başörtülü ögrencilere kafayı takacaklar!! ek olarak başörtülü kardaşlerimin ve benim islami bilgimizi yeterince artırmamız gerekiyor başörtülü oldugumuz için birçook soruya maruz kalacagız... ünv gidebilirsek bazısı.. ögrenmek bazısı bizi ve islamiyeti küçük düşürmek için olacaktır aman kardeşlerim dikkat....