Konu
:
Ölü düşLere otopsi..
Tekil Mesaj Gösterimi
24-01-2008, 16:25
#
1
(
permalink
)
neşee
Ölü düşLere otopsi..
"Bir Pazar sabahı
vaktin erken ve hesapsız devinimlerinde inceldiği yerlerden kopmasına izin verdiğim bir şeyleri bağlamaya çalışıyorum." Onarılması zor yanlarımı anestezik yazılarla uyuşturuyorum. Herkese bir şeylerin açıklamasını yapmaya çalışan ben
herkesin sorunlarının cevap anahtarlarını çoğaltmaya uğraşan ben
anahtarını kaybetmiş bir çilingir gibi dışarıdayım şimdi. Ve konuşur içim
dudağımı ısırırken dişlerim:
“Aşk; ihanetine bile ihtiyacım var...........
artık biliyorum...
yokluğunda çoğalıyor yokluklar......”
"Şimdi ben
bir Pazar sabahında
vaktin ağır aksak ivmesinde
bir sigara paketinin arkasına yazmış olduğum imlası alkollü şu satırları okuyorum:"
“Gözlerimle kurşuna dizebilmek için seni..
son bir hoşça kal ıssızlığını yaşayabilmek için geldim kapılarına..
korkma ;
içeri girecek değilim..
sadece kapına asılı kalsın istedim..
dualarım
gözlerim ve tüm düşlerim......”
Bir “hoşça kal” ıssızlığıyla kalmak nedir bilir misiniz?...... Bilir misiniz ardınızdan kapadığınız kapılara asılı kalan gözbebeklerini?..... "Tüm anlamlarını kaybetmiş bir alfabeyle
“lütfen” kelimesini kekeleyebilir misiniz? Defalarca yutkunarak ve direnmeye çabalayarak gözlerinizi sürüklemeye hazır sele
nasıl “Kendine iyi bak” denir bilir misiniz?.... " “Sen de” dendiğinde çoktan dağılmış yanlarınızı saklayabilir misiniz?.... Aşkın ihanetini bile özleyecek kadar Aşkı sevebilir misiniz?...... "Okuduğun bu darmadağın yazı
darmadağın bir Pazar sabahında kendime özgü bir monologdur sadece. Satır aralarında saklı hiçbir anlam kendimizden sakladığımız
yüzleşmeye korktuğumuz anlamları açıklayabilecek kadar cüretkar değil." Satılık düşün var mı sevgilim?... Müzayedelerinde tek kalacağım Göreceksin sevgilim.... Yılın en güzel ayı Eylül değil mi sevgilim? Ayın en güzel günü bir Pazar sabahı olabilir mi?..... En güzel anın sen olduğun bir mevsimde Bu Pazar sensiz nasıl yaşanır söyler misin sevgilim?....
Bu yazı bir pul istemez sevgilim.
"Bu Pazar sabahı hissettiğim her şeyin
bir ana fikir istemediği gibi. İstedim ki bağlayabilsinler inceldiği yerden kopmasına izin verdiğim onca şeyi. Amacım; en çözülmez düğümde buluşmaktı seninle. Sonbaharın en inatçı yaprağıyla dalı gibi. "
Şimdi uzaktasın..
Yaşıyorsun kendi şehrini..
Surlarında boşuna bekleme geceni..
Bir Pazar sabahı şehrine geleceğim sevgilim ..
Gözlerimle kurşuna dizebilmek için seni....
"Yokluğun
ismi bile henüz konmamış bir çocuğun katlidir şimdi. Yine de o çocuk ödedi ne varsa aşkın vasiyetinde yazan. Ve ben bir vasiyet gibi saklıyorum Ne kaldıysa bana senle yaşanan........." Bir Pazar sabahı ..
Ansızın ..
Ve hiçbir şeyin hesabında olmaksızın..
Çıkıp geleceğim şehrine ..
Gözlerimi bırakacağım gözlerine..
Ve birkaç kurşunu..
Yığılıp kalabilmek için ellerine....
neşee
Üyelere Açık Profil Bilgileri
neşee - Özel Mesaj gönder
neşee - Daha fazla mesajını bul